„Întotdeauna, parlamentarii grupurilor care susțin guvernul și învestirea guvernului sunt mai mobilizați decât parlamentarii din Opoziție. Ne pregătim și pentru un boicot, dar și aici, le readuc aminte celor din PSD că exită o decizie a CCR și că nu este necesar cvorumul la comisiile la audierea miniștrilor.”, a spus Orban, vineri, întrebat despre un eventual boicot prin absență al social-democraților, la audierile miniștrilor de marți.
Liderul PNL a reiterat dorința de a participa la ședința Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, care au loc luni, în vederea stabilirii unui calendar pentru învestirea Guvernului.
Premierul desemnat a afirmat că Guvernul său va avea o relație apropiată cu Parlamentul.
„De asemenea, știți că le-am solicitat candidaților la fiecare minister să fie deschiși dialogului cu orice parlamentar din comisii și să poarte și dialoguri, astfel încât să arate deschiderea și disponibilitatea de cooperare cu Parlamentul, pentru că noi vom fi un guvern care va avea o colaborare apropiată cu Parlamentul, astfel încât miniștrii și secretarii de stat responsabili vor avea un dialog parlament, discuții permanente cu Parlamentul, cu grupurile parlamentare, și de asemenea, cu comisiile de specialitate ale Parlmaentului. Pregătirea pentru audieri, de asemenea, am pregătit un mecanism de mobilizare pentru ziua în care se va decide să fie votul de învestitură, în plen.”, a mai zis el.
Ludovic Orban a precizat că negocierile cu parlamentarii în vederea votului de încredere al Guvenrului continuă.
„De asemenea, am făcut o analiză la situația la zi a negocierilor individuale pe care le purtăm cu alți parlamentari care nu sunt în formațiunile politice care ne sprijină, pentru a reuși să asigurăm majoritatea necesară învestirii. (…) Situația la zi e bună, o să vă fac prognoze când ne mai apropiem de ziua când va fi votul de învestitură în plen.”, a conchis Orban.
Ludovic Orban a depus, joi, la secretariatul Camerei Deputaților și Senatului, propunerea de calendar pentru învestirea Guvernului. Potrivit documentului obținut de MEDIAFAX, pe 29 octombrie va fi audierea miniștrilor în comisii, iar pe 30 octombrie votul de încredere în Plenul comun.
Astfel, potrivit calendarului propus de Ludovic Orban, pe 29 octombrie urmează să fie audierea miniștrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi pe 30 octombrie votul de încredere într-o ședință de Plen comun.
„Luni, 28 octombrie-convocarea ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului
Marți, 29 octombrie-programarea audierilor miniștrilor desemnați în ședințele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru
Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00-convocarea ședinței comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului”, prevede calendarul propus de Ludovic Orban, pentru învestirea Guvernului său.